Обратно 3000 дървета в „Новата гора на София“ след първия уикенд от инициативата

3000 дървета бяха засадени от столичани и гости на София през първия уикенд от инициативата на Столична община „Новата гора на София“. В първите два дни от кампанията, на терен – със засаждане, се включиха над 400 доброволци. Кампанията ще продължи всяка събота и неделя до 3 декември, между 10 и 16 часа.

„Изключително съм благодарна на всички, които се включиха и ще се включат със засаждане в "Новата гора на София". Този проект се реализира в рамките на кампанията за подобряване на качеството на атмосферния въздух в столицата – Мисли чисто. В рамките на инициативата планираме да посадим над 120 000 дървета на площ от 220 дка. Плановете са дърветата да бъдат засадени в  три залесителни сезона – т.е. до края на 2018 г. Дърветата за първия залесителен сезон са ни предоставени от gorata.bg. За засаждането на фиданките се обръщаме и ще разчитаме изцяло на доброволци, затова още каня всички столичани, и отделни хора и семейства, и най-вече – представители на бизнеса, да се организират и да се включат в някой от уикендите до 3 декември, така че заедно да засадим новия зелен филтър на София“. Обяви зам.-кметът по Екология в СО Йоана Христова.

На разположение на доброволците е разкрита и временна линия на градския транспорт, която спира в непосредствена близост до Новата гора на София. За повече информация и предварителни записвания за групови (корпоративни засаждания), моля посетете www.novatagora.bg.