Назад

Заради парите за „Патронажна грижа“ Фандъкова прати одит в район „Красно село“


25.02.2021 г., с. 4 -5

 

Заради парите за „Патронажна грижа“

Фандъкова прати одит в район „Красно село“

 

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова е изпратила двама одитори да проверят как са били разходвани парите по проекта "Патронажна грижа" за подпомагане на възрастни хора по време на пандемията в район „Красно село“.

Това обяви кметът на района Росина Станиславова на пресконференция вчера, на която тя призна, че е получила 7 600 лв. заплата като ръководител на проекта на 4-часов допълнителен трудов договор. По-късно през деня от социалното министерство, което управлява Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, по която се отпускат средствата обявиха, че са сезирали Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Главната инспекция по труда (ГИТ), които да се произнесат дали има нарушения по проекта. Проверката ще се извърши във всички 17 столични райони, които са работили по мярката.

Също вчера от коалицията, издигнала Станиславова на изборите през 2019 г., „Демократична България“ обявиха, че свалят политическото си доверие от нея. Причината е, че са призовали кметицата да възстанови заплатената й сума, но тя е отказала. Общо по проекта са изразходвани 365 700 лв.