Назад

ЗАРАДИ КРАЯ НА

29.04.2021 г., с. 8

 

ЗАРАДИ КРАЯ НА

 

От петък спира парното в цяла София

 

В петък „Топлофикация София“ ЕАД ще завърши постепенното изключване на отоплението в столицата. Всички фирми за дялово разпределение са уведомени, а процесът на спиране на парното се очаква да приключи до 30 април, съобщиха от общинската фирма монополист.

Потребителите ще бъдат допълнително информирани от обслужващия ги топлинен счетоводител за графиците на отчетите. В тази връзка „Топлофикация София“ ЕАД призовава клиентите си в рамките на отчетния период да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени. За клиентите, чийто топлинен счетоводител е фирмата за дялово разпределение на „Топлофикация София“ ЕАД, отчетът на измервателните уреди ще започне от 10 май.

Всички клиенти имат право надве дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището на тези дати, потребителите могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят допълнителна дата за индивидуален отчет, която се заплаща според ценоразписа на съответната фирма за дялово разпределение.

От един от топлинните счетоводители в София съобщиха, че до 6 май ще се прави само дистанционно отчитане на топломерите и водомерите за топла вода, съобщиха от един от най-големи-те топлинни счетоводители в страната във връзка с предстоящото в четвъртък и петък спиране на централното отопление в столицата. Няма да се правят отчет в имотите на абонатите.