Назад

Заради искане на шофьори "паякът" ни праща SMS от утре

21.01.2020 г., стр. 5

Вече ще е ясно на кой наказателен паркинг е откарана колата

"ТЕЛЕГРАФ"

Центърът за градска мобилност въвежда нова SMS услуга за шофьорите, чиито автомобили са принудително преместени на наказателен паркинг.

Услугата стартира от 22 януари. Нововъведението е по искане на препатили шофьори, чиито коли са били вдигнати от паяка и са оставали в неизвестност за часове.

Досега при репатриране на автомобил на наказателен паркинг шофьорът разбираше едва когато отиде до мястото, където е оставил колата си и види, че е няма.

Известие

Често пъти това може да е след няколко часа. Това пък калкулира допълнителни разходи за престой по 1 лев на час на наказателния паркинг, което провокираше доста собственици на коли да влизат в спор със служителите на ЦГМ. Отсега нататък водачите, чийто автомобил е преместен на наказателен паркинг, ще получават кратко съобщение от номер 1902, че колата е на наказателен паркинг, адреса на паркинга и връзка със сайта и контактния телефон на ЦГМ. Известието ще се изпраща на телефона, от които последно е изпратено валидно съобщение за паркиране в зоната за платено локално паркиране. Целта на промяната е да се даде максимално информация на водачите и тя да е полезна за тях, посочват от ЦГМ.

Правила

По този начин ЦГМ ще се опита да спести време и емоции у водачите, които по някаква причина са нарушили правилата при паркиране. Също така забавянето на освобождаване на автомобила от специализиран паркинг може и да доведе до натрупване на автомобили, които стоят непотърсени по два-три дни и повече. Текстът на краткото съобщение ще е изписан на латиница.