Назад

Започва реконструкция на ключови булеварди


11.05.2021 г., с. 9

 

Затварят северното платно на “Тодор Каблешков”

Започва реконструкция на ключови булеварди

Ще се работи в участъка от бул. “Шипченски проход” до ул. “Гео Милев”

Автобус № 72 ще се движи по ул. “Коста Лулчев”

 

От сряда започва вторият етап от ремонта ул. “Николай Коперник”. Ще се работи в участъка от бул. “Шипченски проход” до ул. “Гео Милев”. Миналата година бе изграден участъкът от бул. “Цариградско шосе” до ул. “Шипченски проход”. По време на строителните дейности ще бъде изградена нова подземна инфраструктура - канализация, водопроводи, топлопроводи, ел. мрежи, телекомуникационни мрежи и улично осветление. Ще бъдат изградени нови тротоари от унипаваж и ще бъде положена нова асфалтова настилка на пътните платна. По време на строителните дейности участъкът ще бъде затворен за движение на автомобили. Автобус № 72 ще се движи по ул. “Коста Лулчев”.

От столична община съобщиха, че е започнал и вторият етап от реконструкцията на столичния булевард “Тодор Каблешков”. Ремонтът е в северното платно, а целият трафик е в южното платно.

“Сега ще се ремонтира северното платно. През миналата година изградихме изцяло ново южното между булевард “България” и улица “Луи Айер”, посочи инж. Ангел Джоргов, който е заместник-кмет по направление “Обществено строителство” в СО.

Изграждането на булеварда продължава със северното платно в участъка между бул. “България” и ул. “Костенски водопад”. Строителните дейности включват изграждане на топлофикационен колектор, преасфалтиране, полагане на нови бордюри и изграждане на велоалея.

Между 30 и 40 дни ще бъде етапът между бул. “България” и “Костенски водопад”, посочи той.