Назад

Зам.-кметът Цветан Божинов се зарече: "Всички строежи в столица ще се гледат под лупа"

10.01.2020 г., стр. 5

Повече контрол по време на предпроектните проучвания за нови общински строежи в София. Това обеща новият зам.-кмет по строителството Цветан Божинов, който заедно с градоначалника Йорданка Фандъкова провериха ремонтните дейности в 30-то училище „Братя Миладинови“, където се изгражда физкултурен салон и басейн.

Освен повече контрол Божинов обеща, че ще се вслушва в гласа на гражданите и ще зачита мнението им при вземането на важни решения за града. „Ще направя срещи с всички ответни страни в бъдещата ми работа - с районната администрация, с експлоатационните дружества, с гражданите“, каза още Божинов. Фандъкова пък ще изисква от него да работи в тясно сътрудничество и координация с главния архитект Здравко Здравков. Така според нея ще се гарантира връзката между възлагането, проектирането и изпълнението на строителните обекти в града. Фандъкова каза още, че в последните 10 години общината е построила 19 нови училищни сгради. „В момента строим 2, а през тази година ще започнем още 4“, уточни тя.

Относно ремонта в 30-то училище стана ясно, че физкултурния салон ще бъде готов през март, а през новата година ще заработи и басейнът. „Това е знаково строителство, защото възстановяваме и строим отново съоръжения, които преди 30-ина години са били започнати и изоставени. През лятото кметът на район „Възраждане“ Савина Савина има задача да обнови и двора на училището с нови спортни съоръжения и игрища“, каза градоначалникът.