Назад

Зам.-кмет иска помощта да е 650 лв. месечно


28.05.2021 г., с. 3

 

Зам.-кмет иска помощта да е 650 лв. месечно

Според Мирослав Боршош парите можело да дойдат от държавата и общината

 

Пакет от 650 лв. месечно да получават родители на деца, които са останали извън детските градини. Това предлага новият зам.-кмет по култура и образование на София Мирослав Боршош.

“Само строителството на нови сгради не може да реши проблема. Започваме да правим реформа. Предишното правителство определи размер на компенсацията от 291 лв. месечно. Наредбата, която казва кой ги получава, обаче е много тежка. И първата ни работа е тези близо 300 лв. да стигнат до повече родители. Затова наредбата трябва да се промени, за да може още тази година да предложим решение на родителите. Второто нещо - общината отделя около 330 - 350 лв. за отглеждането на дете месечно. Предлагам тази година тези средства също да стигнат до родителите. Това означава един пакет от общо около 650 лв. за хората, чиито деца са извън детските градини”, обясни Боршош пред bTV.

Около 35 млн. лв. трябва да отдели общината, за да осигури своята част от пакета.

Боршош започва разговори за подобна реформа с политически сили не само в Столичния общински съвет, но и с тези, които ще се явят на парламентарните избори на 11 юли и ще имат депутати от София, за да стане промяната до септември.