Назад

За учениците по време на грипната ваканция

31.01.2020 г., с. 6

 

ЗА УЧЕНИЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ

Столична община пусна автобуси всеки ден до Витоша

 

Автобуси ще се качват всеки ден на Витоша от 30 януари до 5 февруари и така ще осигуряват достъп до планината, съобщиха от Столичната община. По този начин кметството осигурява на децата и младежите по време на грипната ваканция възможност да са повече време сред природата, вместо да прекарват свободните дни в затворени помещения.

Промяната в разписанията на автобус 63 до „Златните мостове" и автобус 66 до „Морени" е във връзка със засиления интерес и е одобрена от комисията по транспорт на Столична община, допълват от кметството. Центърът за градска мобилност" и Столичен автотранспорт имат задача да организират безпроблемния превоз на пътниците, като при нужда ще бъдат пускани и допълнителни автобуси. С два дни пък ще бъде удължена грипната ваканцията в Хасково, Димитровград и Харманли, съобщиха кметовете на три от големите общини от Хасковска област. Така учениците трябва да бъдат в класните стаи на 6 февруари, тъй като 5 февруари е почивен заради започването на втория срок. В останалите 8 общини от региона също имат нагласа за удължаване грипната ваканция, но кметовете ще решат в петък.

От 30 януари до 7 февруари в грипна ваканция излизат учениците в област Стара Загора. Епидемия е обявена и в Търговищка област. Грипът е засегнал основно децата от градините и училищата. Със заповед на началника на РУО-Търговище от 31 януари до 7 февруари в грипна ваканция излизат всички училища. Епидемия е обявена и в цялата Плевенска област. Учебните занятия се прекратяват от утре до 7 февруари.