Назад

ЗА СВЕТОВНА КУПА

21.04.2021 г., с. 20

ЗА СВЕТОВНА КУПА

София събира елита в акробатиката

 

Световната купа в София този уикенд ще бъде истински рестарт за акробатиката след близо година и полови на пауза. Успоредно ще се проведе съпътстващ международен турнир за по младите, с който ще бъде определен съставът ни за световното през юли в Швейцария. „Асикс Арена“ ще събере над 300 участници от 11 държави, а в последния момент отпаднаха отбори заради положителни PCR тестове.

„Това е изключително важно събитие за българската и световната акробатика. Всички чакаме с нетърпение да се върне нормалният ритъм. Благодаря на Столична община, фондация „София - европейска столица на спорта“ и спортното министерство за помощта. Българската акробатика записа изключителни успехи в последните години и се надявам тенденцията да продължи“, заяви президентът на федерацията Владимир Колев.

Треньорът на женската ни тройка Даниела Велчева обясни, че състезателката Йоана Джунева е със скъсани предни кръстни връзки на коляното, но ще играе със специална наколенка. „Заради нея променихме съчетанието, за да намалим до минимум риска“, обясни Велчева.

Другите ни представители за Световната купа ще бъдат смесената двойка Мариела Костадинова и Теодор Великов.