Назад

Властта поздрави войската за празника Деня на храбростта


07.05.2021 г., с. 5

 

Властта поздрави войската за празника Деня на храбростта

 

Президентът и върховен главнокомандващ, премиерът в оставка, патриархът, лидери на политически партии, главният прокурор, кметът на София и шефът на ВМА поздравиха армията и именниците с Деня на храбростта и празник на Българската армия.

В своето приветствие Румен Радев отбеляза, че са малко държавите с нашата дълга история, съхранили своето име, вяра и език през векове на изпитания. „Всички наши победи са рожба на единението", заяви той. По думите му под нашите бойни знамена винаги са заставали ярки и просветени българи, водачи и вдъхновители на нацията в трудни за България моменти. „На празника на Българската армия с чувство на дълбока признателност поздравявам всички сънародници, посветили живота си на военната служба.

„Днес отдаваме почит и на българските герои, загинали при изпълнението на войнския си дълг. Със своя професионализъм и самоотверженост военнослужещите доказват, че носят в себе си изключителния дух на своите предци, които не са позволили нито едно бойно знаме да бъде пленено", написа във фейсбук премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на „Има такъв народ" Слави Трифонов пък отправи музикален поздрав с песента „Велик е нашият войник".

„Честит ден на храбростта и празник на Българската армия, честит Гергьовден! Нека Св. Георги Победоносец ви дава вяра и сили. Не скланяйте глава пред трудностите", написа във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Честит празник и на г-н Борисов, и на цялата ЦИК, на всички български граждани. Нека да празнуваме. С лични прищевки мисля, че държавата няма да пропадне. „Държавата ще я пребъде. „Честит празник", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Главният прокурор Иван Гешев пък честити в Twitter Деня на храбростта с откъс от песента „Молитва за България". Началникът на ВМА и главен лекар на Въоръжените сили на България генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски благодари на всички свои колеги от ВМА, които и в момента се борят на няколко фронта - храбро и достойно.

„Нека Бога да пази нашето безстрашно войнство", заяви в свое приветствие Негово Светейшество българският патриарх Неофит.

Кметът на София Йорданка Фандъкова сьщо отправи поздрав към военните, военните лекари и всички именници.