Назад

ВЕЛОШЕСТВИЕ „ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ"

19.04.2021 г., с. 20

ВЕЛОШЕСТВИЕ „ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ"

Спортни знаменитости се включиха в благородна кауза

 

Куп спортни знаменитости на България поведоха колоната на традиционното пролетно велошествие и атлетически крос на столицата. Сред легендарните личности бяха многократните олимпийски меда-листи Евгения Раданова и Йордан Йовчев, златното момиче Ренета Камберова - спечелила бронз с ансамбъла на Олимпиадата в Рио 2016, младите таланти и лица на инициатива „София -европейска столица на спорта" Йоана Илиева и Катрин Маноилова и др.

Под мотото „За по-чист въздух" стотици привърженици на колоезденето и бягането за здраве се събраха и тази пролет на площад Народно събрание, за да потеглят в празнично темпо по маршрут до Южния парк.

Стартът бе даден от Анатоли Илиев, зам.-председател на „София - европейска столица на спорта", и Ренета Камберова. „Всяка година отбелязваме идването на пролетта с

тези събития под мотото „За по-чист въздух". Привържениците на колоездачния спорт и бягането за здраве стават все повече и „София - европейска столица на спорта" се стреми да предоставя нови и нови възможности за активен начин на живот", каза Илиев.