Назад

Възстановиха Неделното училище към църквата „Света Петка“


15.10.2020 г., с. 6

 

Възстановиха Неделното училище към църквата „Света Петка“

 

Възстановиха сградата на неделното училище към църквата "Света Петка" в столичния квартал "Орландовци". Това стана ясно на православния празник Преподобна Параскева Петка Търновска.

По повод празника кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави вярващите и присъства на тържествената литургия на храмовия празник в църквата „Света Петка“ в кв. „Орландовци“, където бяха посрещнати светите мощи и осветена сградата на неделното училище към църквата. На събитието присъства и кметът на район „Средец“ Тодор Кръстев.

Фандъкова подари на неделното училище православни библии за децата и икона.

По случай храмовия празник бе отслужена литургия от епископ Поликарп и посрещнати частици от мощите на Света Петка, на Света Екатерина и от Божия кръст Господен. Мощите са дарени от Доростолската епархия.

Църквата „Св. Петка“ и храмът „Св. Екатерина“ в кв. „Орландовци“ бяха възстановени напълно през последните години с помощта на дарители.

Възстановено е и неделното училище към нея.

Преди година църквата в „Орландовци“ получи и копие на иконата "Св. Богородица Скоропослушница“, изработена от монаси в манастира Дохиар в Света гора, и бе посрещната специално от Българския Патриарх Неофит.