Назад

В Турция - Асен Блатечки с приз за най-добър актьор

13.11.2020 г., с. 17

 

В ТУРЦИЯ

Асен Блатечки с приз за най-добър актьор

 

В рамките на 8-ия филмов фестивал „Босфор“ в Турция, творбата "Сестра“ на българската режисьорка Светла Цоцоркова получи приза за най-добър филм в международния конкурс, а изпълнителите на главните роли Моника Найденова и Асен Блатечки бяха отличени с наградите за най-добра актриса и актьор. Филмът бе закупен от турската телевизия.

На 21-вия филмов фестивал на европейското кино в южния италиански град Лече - Festival del Cinema Europeo, „Сестра“ беше удостоен със Специалната награда на журито.

Носителят на Голямата награда "София - град на киното" на 24-тия София Филм Фест -„Сестра“, може да гледате на голям екран в събота, 14 ноември, от 18.00 ч. в Дома на киното.

 „Филмът на Цоцоркова е за семейния живот и сестринството, за малките уж невинни лъжи,  които споделят членовете на едно семейство, и за начина, по който могат да бъдат преодолени противоречията между близки хора - теми, които са познати на всеки от нас“, пише списание Variety. „Сестра“ на Светла Цоцоркова е доказателство за нейните талант и способности да пресъздава отношения между членовете на едно семейство, обусловени от средата, в която живеят“, коментира Cineuropa.