Назад

В безплатно лятно школо деца стават детективи в гората


07.07.2021 г., с. 6

 

В БЕЗПЛАТНО ЛЯТНО ШКОЛО

Деца стават детективи в гората

 

МИЛЕНА ДИМИТРОВА

 

Лятно зооучилище ще разкрива тайните на животинския свят през юли.

То е специално предназначено за деца, а участието в онлайн срещите ще е безплатно и без предварителна заявка, съобщават от столичния зоопарк. Програмата е подходяща за деца от 7 до 14 г.

Теми

Хлапетата днес ще слушат лекция на тема „Професията гледач на животни“. Част от любопитните теми са „Рекордите в животинския свят“, „Професия ветеринарен лекар“ и „Зоодетектив - следите на животните“. Освен това децата ще научат как да наблюдават и изследват животни в дивата природа и зоопарка. Участниците в лятното училище ще разберат какво е биоразнообразието и какви са заплахите за него и какво може да направи всеки един от нас в своето ежедневие. И тази година програмата на лятното зооучилище ще се проведе онлайн до 23 юли. То ще е достъпно за всички, които искат да се включат на платформата ZOOM. Ще бъдат проведени 10 онлайн срещи на следните теми.

Гледачи

Дистанционното онлайн обучение ще се провежда от служителите на Екологичния научно-образователен център, които са магистри по екология и имат опит в презентирането и създаването на образователни програми в зоопарка. „Ще се включат и гледачи от зоопарка, ветеринарен лекар и наши сътрудници, които са участвали в провеждането на лятното зооучилище в предишни години“, уточниха от зоопарка. В презентациите ще бъдат включени и много видеоклипове и снимки, направени в зоопарка, и с високо качество и интересно съдържание.

Линковете към срещите, които ще се провеждат в ZOOM, ще бъдат публикувани като събития във фейсбук профила на Софийския зоопарк. В събитията ще бъдат публикувани и подробностите като час на начало на срещата, лектори и друга полезна информация.