Назад

Ударно чистят тротоари и улици


17.02.2021 г., с. 9

 

Ледени дни

Ударно чистят тротоари и улици

Опесъчават пътищата към Витоша

Собствениците на имоти да разринат снега

 

Трасета на градския транспорт, мостове и части от общинската пътна мрежа в София са обработени със смеси против заледяване заради ниските температури. Екипите са работили по Южната дъга на Околовръстен път, районите “Витоша”, “Панчарево”, “Нови Искър”, “Банкя”. Това съобщават от Столичната община.

Опесъчават се планинските пътища “Драгалевци - Алеко” и “Бояна - Златните мостове” в Природен парк “Витоша”. Екипите на почистващите фирми започват с чистенето и на тротоари в столицата. Дейностите се контролират от екипите на Столичен инспекторат.

Градският транспорт се движи по редовните си маршрути. От Столичната община напомнят на водачите да оборудват колите си за зимни условия и да карат внимателно, и със съобразена скорост.

Служители на “Чистота и поддръжка” към район “Овча купел” са на терен и ударно разчистват снега. Работи се основно по подходи и тротоари към детски градини, училища и площадки. Така пешеходците в района ще могат по-лесно да се придвижват.

От администрацията на “Овча купел” обаче припомнят, че собствениците на имоти носят лична отговорност за почистването пред тях (прилежащи площи към домове или търговски обекти).

След снегопочистване до асфалт са оставени тротоарите и паркингът пред Националния стадион “Васил Левски”. Настилката е обработена допълнително срещу заледяване. Това е в помощ не само на хората, които идват в района с автомобилите си, но и на потока от пешеходци, които живеят или работят в централната част на града.