Назад

Три Wi-Fi зони осигуряват безплатен нет в центъра на София

27.08.2020 г., с. 9
 

Три Wi-Fi зони осигуряват безплатен нет в центъра на София
 

А1 изгради три Wi-Fi зони в София, благодарение на които гражданите и гостите на столицата имат достъп до безплатен безжичен интернет в едни от най-натоварените централни части на града. Тя има за цел да насърчи предоставянето на безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места като паркове, площади, административни сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи.

Трите зони в София, оборудвани от А1, обхващат Моста на влюбените и парка на НДК, булевард „Витоша“ и района на Съдебната палата. За целта А1 е осигурила трасе, започващо от района на хотел „Шератон“ до хотел „Хилтън“ в София, което е с дължина 1 800 метра. През последните 30 дни над 35 000 потребителя са използвали безплатните Wi-Fi мрежи в столицата.

„Дигитализацията на обществото е една от водещите цели на работата на А1. Горди сме, че с нашето решение правим технологиите по-достъпни за толкова много хора, преминаващи през сърцето на столицата. Радваме се, че спечелихме доверието на Столична община и на представителите на над 70 други общини в България за въвеждането на зони с безжичен интернет на обществени места, коментира Иван Иванов, старши директор „Корпоративни продажби“.

По програмата на Европейската комисия WiFi4EU изградените от А1 проекти вече са на разположение на гражданите и гостите на близо 70 общини в България. Сред тях са Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, Шумен, Ботевград и други. От четвъртата и финална вълна на кандидатстване по инициативата WiFi4EU А1 беше предпочетеният технологичен партньор от още 6 български общини.