Назад

Този път дискотеките в "Студентски град" изрядни - останаха затворени

03.11.2020 г., с. 5

Този път дискотеките в Студентски град изрядни - останаха затворени

От 44 проверени нощни заведения през уикенда само 2 нарушили забраната

 

Всички големи дискотеки в Студентски град в София този път спазиха забраната и останаха затворени в неделя вечерта. Това показа проверка на “24 часа”.

Най-големите дискотеки в града, които никога не спят - 33, “Плаза” и Illuzion, около 23 ч в неделя не работеха. Забраната бе спазена и от Eleven - клуба, който в края на миналата седмица работеше въпреки заповедта на здравния министър (Виж долу).

Наш фоторепортер видя, че от ресторант “Блазе” влизат и излизат хора. След като заведението бе посетено от полицаи обаче, хората си тръгнаха и то затвори. Изрядно беше и ресторантче на Манджа стрийт. Там последните клиенти си тръгнаха в 23,20 - десет минути преди крайния час, до който заведенията в столицата могат да работят.Този път дискотеките в Студентски град изрядни - останаха затворени

През уикенда са проверени 44 нощни заведения

Контролните органи са установили нарушения на забраната за работа само при 2, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От полицията казват, че след проверките няма затворени заведения, но има санкционирани. Проверка на “24 часа” показа, че в някои барове и ресторанти на закрито в центъра персоналът не поставя маските си правилно, а в други липсват дезинфектанти.