Назад

Тестват масово персонала в детските градини в София

23.06.2020 г., с. 2

 

Тестват масово персонала в детските градини в София

 

Работещите там задължително с маски или шлемове

 

„Следя данните и ситуацията в София. Говорим за последната седмица. Статистиката е тревожна за цялата страна, в това число - и най-големият град, където има най-много хора. Трябва да се научим да живеем с вируса и да продължим да си вършим работата, градът да работи, децата да могат да ходят на детски градини, но при стриктно спазване на дисциплината. Данните за София са обезпокоителни". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

„В петък в столичните болници е имало 92 души с COVID-19, от които 7 - в интензивни отделения. Днес 126 са пациентите, постъпили в болница, от които 23 са в интензивни звена. Това означава три пъти повече хора в тежко и средно тежко състояние", поясни кметът на София.

Заради нарастването на броя на заразените започва и масово тестване на персонала в детските градини в столицата.

„Между 700 и 1000 души ще бъдат изследвани с кръвни и PCR тестове. До момента 36 души от персонала на различни градини са тествани. Няма положителни проби. Днес (вчера) ще бъдат изследвани още 40 души", допълни Фандъкова.

„В детските градини има конкретни предписания и искам да благодаря на персонала за това, че спазиха всичко. Продължаваме с дисциплината и дезинфекцията. Персоналът работи задължително с маски или шлемове", поясни тя.