Назад

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: "Ако София даде пример, ще отворим и Витоша"

28.04.2020 г., стр.3

„Ако се справим добре 2-3 дни, след това можем да мислим за Витоша или други паркове“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя провери как протича организацията в „Южен парк“ в първия ден от падането на забраната за посещение. Той е един от 10-е отворени за семейства с деца, бременни жени и индивидуално спортуващи.

„Нека всички заедно покажем, че въпреки че София е най-големият и най-трудният град, може да даде пример“, призова Фандъкова и уточни, че не става дума за разхлабване на мерки.

На влизащите в парка се дава брошура с отпечатани инструкции и обозначени еднопосочни маршрути за движение, както и дезинфектант за ръце. Децата могат да бъдат извеждани в парка само от членове на семейството между 09.30 и 18.30 часа. Единично спортуващи и собственици на кучета могат да го използват до 09.30 часа и след 18.30 часа. Задължително остава носенето на предпазна маска за лице, както и спазване на дистанция 2,5 метра един от друг. На входовете, изходите и ключови места в парка пък са разположени служители на Общинска полиция, които следят за спазването на реда.