Назад

Столичен инспекторат провери 130 строежа


21.01.2021 г., с. 9

 

Контрол

Столичен инспекторат провери 130 строежа

Срещу фини прахови частици

 

Ежедневен контрол на строителните обекти извършват служителите на Столичния инспекторат.

На терен всеки ден се контролират строителните площадки, като при проверките едни от най-честите нарушения, които констатират инспекторите и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна строителна ограда или частично изградена такава, разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение, заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение и други.

Най-голям дял от нарушители тези дни на проверката са установени в районите “Панчарево”, “Лозенец”, “Изгрев”. А от началото на януари са извършени над 130 промерки.

Съставени са 49 броя актове за установяване на административно нарушение на технически ръководители на строежи. Екипи на Столичен инспекторат и служители на Общински строителен контрол продължават проверките в село Кокаляне и село Пасарел. Целта на проверките е да се ограничи замърсяването на площите за обществено ползване, както и замърсяването с фини прахови частици на въздуха.