Назад

Станциите на столичното метро не са засегнати

27.07.2020 г., с. 6

Станциите на столичното метро не са засегнати

36 сигнала за порои и клони след библейския потоп в София

Дърво скъса трамвайната мрежа по линия 6, в Монтана и Вършец има наводнени къщи, а във Враца - отнесена настилка

 

36 сигнала за заварявания, паднали клони и дървета са били подадени в Столичната община след пороя в събота вечер. В неделя София преодоляваше пораженията от съботния проливен дъжд, но и вчера някои подлези останаха мокри. Продължаваше и отводняването на частни имоти, паркове и улици.

Аварийни екипи обикаляха града за отстраняване на паднали клони.

Няма сериозни щети от наводненията, съобщи Янислав Чулев от Столичния инспекторат пред БНР.

Екипи на Столична община обещаха да проверят защо се е стигнало до реката в подлеза на МС. Проблеми с подлезите и станциите на метрото не е имало, информираха от кметството.

„Има сигнали в една част на София като „Манастирски ливади“, където е имало наводняване на приземни етажи, около петнайсетина места, в които има паднали по-големи клони. Има много обрулени листа от д ъжда. Всичко се почиства и в рамките на днешния ден (б.р., неделя) всичко ще бъде почистено“, каза Чулев.

Цялата нощ срещу неделя екипите на аварийното звено на Столичната община и на пожарната са отстранявали щетите - наводнени улици, подлези и къщи в града и в Банкя и Аодовица, паднали клони и цели дървета.

Боклукчийски камион се обърна по време на дъжда на столичния булевард „Христо Ботев“ и блокира трамвайните релси. Движението в региона бе затруднено, а на трамваите временно прекратено. Часове отне на аварийните

екипи да отстранят машината от пътното платно. Шофьорът обясни пред 6ТВ, че до инцидента се стигнало, за да не удари велосипедисти.

В неделя сутринта пък дърво падна на булевард .Драган Цанков“. Градският транспорт се движеше навсякъде по обичайните си маршрути. По време на бурята паднало дърво наложи промяна на маршрута на трамваите по линия 6 заради скъсана контактна мрежа, съобщиха от Столична община.

В Северозападна България също се изляха поройни дъждове, а в някои райони паднаха и градушки.

Над 20 литра на квадратен метър дъжд бяха регистрирани в Монтана

В града има наводнени улици. Имало е и закъсали автомобили.

Във Вършец бурите също причиниха проблеми - наложило се е да бъдат отводнени няколко къщи. Поройният дъжд във Враца пък е разкъртил част от улица. В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се вижда как асфалтът е повдигнат и начупен точно по средата на пътното платно.

Градушка е паднала в района на Криводол, но щети няма. В общината силните пориви на вятъра са съборили дървета.

Силен дъжд валя и в Пловдив, но не нанесе тежки поражения.