Назад

София харчи 25 бона за предпазни средства срещу коронавирус

02.09.2020 г., с. 2
 

Парите са от дарения, преведени по сметката на града

София харчи 25 бона за предпазни средства срещу коронавирус
 

София ще закупи за 25 хиляди лева предпазни средства срещу COVID-19. Парите са от дарения по сметката на града. Това реши комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет, като прие доклад, с който се разрешава разходването на средства от дарителска сметка на кметството.

В момента София е събрала 47 хиляди лева, а кметът Йорданка Фандъкова назначи комисия, която да умува как да се харчат парите.

Директорът на „Аварийна помощ и превенция,, към общината Красимир Димитров, който е и председател на комисията, предлага с 25 хиляди лева да бъдат закупени 2000 защитни ръкавици, 1000 калцуни, 300 защитни очила, 100 защитни костюма за еднократна употреба и 800 еднократни.

По думите му към момента резерва на Столичната община е непокътнат.

Вчера стана ясно и че учениците в София ще си вадят карта за градския транспорт с по-малко документи, съобщиха от Центъра за градска мобилност в столицата.

„Още преди началото на учебната година и без допълнителни документи всички ученици могат да заредят карта за обществения транспорт за септември и октомври. Носете само лична карта или лична ученическа карта. Не е необходимо друго. Документите, че сте записани в училище за новата учебна година, ще ни покажете при зареждането на картата от 1 ноември 2020 г. Тогава трябва да имате бележник или лична ученическа карта,,, обясниха от ЦГМ.