Назад

След отварянето на парковете в София:4 акта за разходка без маска

29.04.2020 г., стр. 5

4 акта за неносене на маски са съставени в парковите пространства в София. Това съобщи директорът на „Охранителна полиция" към СДВР комисар Радослав Стойнев ден след падането на забраната за разходки в парковете.

„Когато забележим такова нарушение, първо предупреждаваме гражданите. В повечето случаи те се отнасят с респект и веднага отстраняват нарушението. Тогава не прибягваме до налагане на санкции", обясни той пред Нова телевизия.

На територията на цяла София вчера са съставени 63 акта, като 49 от тях са за липса на предпазни средства. Комисар Стойнев коментира, че около 21.30 часа обстановката в парковете е била нормализирана. Хората са били изведени от тях. Правят се периодични обходи, но няма възможност да има служители на реда на всички алеи и подстъпи към парковете, уточни той. „Разчитаме на съвестното отношение на гражданите и на спазване на противоепидемичните мерки", коментира директорът на „Охранителна полиция" към СДВР.

Той обясни още, че от началото на противоепидемичните мерки в столичния квартал „Факултета" са съставени 6 акта. Те са за неносене на маски. Има и едно нарушение на карантинните мерки. За него е образувано досъдебно производство. Имало е сигнал за още едно такова нарушение. Направена е проверка, а резултатите от нея са подадени към прокуратурата.