Назад

С решение на Кабинета:

30.05.2019 г., стр. 4

Обновяват метрото с 15 млн. лева

Премиерът разпореди спешна проверка на загражденията по магистралите

500 000 лв. за новия храм във Варна

"На Столичната община отпускаме на 15 млн. лв. за доставка и модернизация на метровлаковете." Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание вчера.

Кабинетът  отпусна  и допълнителни 500 000 лева за новия храм „Св. Прокопий Варненски" във Варна.

„Допълнителни разходи във Варна са разкошната катедрала, която построихме. Такава не знам дали е строена. На последната ни среща във Варна владиката поиска половин милион лева допълнителни. Отпускаме ги, за да може да работят и в момента", добави Борисов, а варненският митрополит Йоан му благодари.

Премиерът съобщи още, че 4 млн. лв. се отпускат за Община Габрово за отработване на всички несгоди, вследствие на големите строежи в общината.

„Видяхте - тунели, мостове, огромни строежи. Тази техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди", заяви Борисов.

Също така правителството отпуска 1.4 млн. лв. за реконструкция на съществуващо трасе и изграждане на ново от Рупите до една от най-големите археологически разкопки - Хераклея Синтика.

„Всички в Гърция, Македония, Сърбия, България са го знаели, че съществува, но в от вековете го няма. Точно под тази могила на километър и нещо от Рупите на баба Ванга, огромно количество туристи отиват", заяви Борисов.

Борисов разпореди още на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите.

„Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят,,, заяви премиерът. Той беше категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения.