Назад

Съблеченото момче с медал ден след гаврата

24.02.2020 г., стр. 6

Взел среброто на състезание по самбо

Детето започна да ходи на психолог, за да му помогне да забрави случая, каза треньорът му Борис Борисов

НИКОЛАЙ СПАСОВ

Съблеченото момче в автобус 404 спечели сребърен медал по самбо само ден след бруталната гавра. Това разкри пред „Телеграф" директорът на спортното училище, в което детето учи, Борис Борисов.

„Момчето започна да ходи на психолог, който да му помогне да забрави случая. Ще ходи поне една седмица. Въпреки стреса той спечели медал на състезание още на следващия ден", допълни Борисов. Гнусната гавра стана в петък вечерта в рейса пред погледите на десетки мъже и жени, все възрастни хора, които си мълчали и никой не посмял да шукне срещу хулиганите. Те нападнали детето заради тениска на ЦСКА, а после избили вратата на автобуса и си тръгнали.

Отличник

Директорът на спортното училище осъди остро атаката. Според Борисов младежът никога не е бил агресивен и по никакъв начин не е предизвикал нападението срещу себе си. „Не знам какъв трябва да си, за да заплашиш осмокласник и да го тормозиш по такъв начин. Това за мен е някакво избиване на комплекси", каза той. Борисов сподели още, че детето винаги е било добър ученик, с добри оценки и спортни постижения. Никога не е имало проблем с него в училището, нямало е сигнали за агресия от негова страна. „Няма начин той да е предизвикал нападението. Надявам се бързо да преодолее шока. Предполагам, че бързо ще открият нападателите. Били са без маски и качулки и с открити лица, а в автобуса е имало камери", допълни директорът.

Разследване

За гаврата с детето в автобуса се разбра, след като журналистът от в. „Монитор" Мария Кадийска публикува снимки във Фейсбук. Тя се возила в предната част на автобуса и след като видяла, че детето е голо до кръста, го попитала какво става, а то й разказало за хулиганите. Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че записите от камерите в рейс 404 са иззети от Първо РПУ. По информация на „Телеграф" до редакционното приключване на броя бабаитите все още не са били задържани.