Назад

Събарят незаконните сгради в палата на Ел Чапо на Витоша

27.08.2020 г., с. 10
 

Дадоха му 2 седмици сам да ги срути, ако откаже, общината ще го направи

Събарят незаконните сгради в палата на Ел Чапо на Витоша

Кървавият олигарх вдигнал тайно офис с гаражи, едноетажна къща с оранжерия и склад около вила „Аглика”
 

Прокуратурата установи, че кървавият олигарх Васил Божков, който се укрива от 19-те си обвинения в Дубай, е строил незаконни сгради в територията на вила „Аглика“ на Витоша. След доклад от обвинението ДНСК и главният архитект на София са наредили постройките да бъдат съборени, като е даден 14-дневен доброволен срок. Ако Ел Чапо откаже, тогава ще се премине към принудително срутване.

Това става ясно от съобщение на Върховна административна прокуратура. Проверката показала, че Ел Чапо, който завлече 700 млн. лв. от хазната и пръска милиони евро за суперлуксозни вили, самолети, яхти и почивки, е вдигнал три незаконни обекта. Те са: двуетажна офисна сграда, с гараж, складове и два навеса, едноетажна сграда с прилежаща тераса и частичен полуподземен гараж - оранжерия и едноетажен склад.

Засечката

Незаконните сгради бяха открити при проверка на вилата на кървавия олигарх на Витоша. Инспекция на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) на вила „Аглика“, разположена в Природен парк Витоша, е установила незаконни преустройства и нови постройки в имота, които нямат книжа.

След изготвяне на доклада от проверката ВАП сезира кмета Йорданка Фандъкова за контрол относно спазване на всички изисквания на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

В резултат на извършените проверки на място и по документи от страна на Дирекция „Общински строителен контрол“ - направление „Архитектура и градоустройство“, са издадени три констативни акта за незаконни строежи, уточниха от обвинението.

Природа

Сградите са построени без одобрени инвестиционни проекти и без разрешение за строеж, както в несъответствие с предвижданията на Плана за управление на Природен парк „Витоша“. Въз основа на тези констатации от главния архитект на СО са издадени три заповеди за премахване на незаконните строежи. Определен е 14-дневен срок за доброволното изпълнение, като Ел Чапо ще трябва предварително да направи и план за извозване на боклуците от срутването. Ако олигархът беглец откаже, ще се премине към принудително премахване на обектите.

 

Основният свидетел:

99,99% от колекцията на Черепа е купувана от иманяри

99,9 % от колекцията на Черепа е купувана от иманярите в нарушение на закона. Това разкри вчера във фейсбук основният свидетел срещу Ел Чапо - Цветомир Найденов. „Тежко разкрит е за тази си дейност и сега велинградският манипулатор започва да си измисля версията, че лошите батковци искат да му я вземат". Той така прави. Винаги говори небивалици, като е притиснат до стената, знаем си го. Прави го с една единствена цел: жертвата да не може да се ориентира. А Жертвата са всички наивници, които вярват, че този тежък криминален престъпник би направил нещо извън неговия престъпен интерес, па камо ли нещо за България“, категоричен е шефът на „Ефбет“.

Припомняме, че само преди два дни фъфлещият мафиот, който хвърля димки, за да прикрие престъпленията си, размаха бухалката и заплаши всички, които нарушават комфорта му. По традиция още от Магурата Ел Чапо приписа своите престъпления на враговете си, които разкриват нелегалните му схеми пред обществото.