Назад

Решено: София с нов път до летището

10.07.2020 г., с. 6

 

Решено: София с нов път до летището

 

Нов път ще свърже Терминал 2 на летището в София с Околовръстния път, реши Столичният общински съвет (СОС) по предложение на главния архитект Здравко Здравков.

Пътната връзка е предвидена да бъде изградена от кръстовището на бул. „Брюксел“ с ул. „Продан Таракчиев“ до „Софийски околовръстен път“, райони Искър“, „Слатина“ и „Кремиковци“. Тя ще бъде и като алтернатива на Цариградско и Ботевградско шосе и бул. „Владимир Вазов“ за излизане от София в източна посока. Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че с новата връзка ще бъдат постигнати две цели. „Бърза връзка от и към летището от автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“, която позволява и изтегляне на трафика от града.

Развитие на промишлена зона „Искър“ с по-добра транспортна свързаност“, каза кметът. Фандъкова допълни също, че продължението на ул. „Продан Таракчиев“ в район „Искър“ е една от новите пътни връзки на града с Околовръстния път, по които се работи.

„В момента се изработват плановете за изграждане на продълженията на бул. „Рожен“, бул. „Илиянско шосе“, бул. „Ломско шосе“, бул. „Обелско шосе“ и Източна тангента“, уточни градоначалникът.