Назад

Ремонтът на бул. „Цар Борис III“ е по график


07.07.2021 г., с. 9

 

КМЕТЪТ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА НА ПРОВЕРКА

Ремонтът на бул. „Цар Борис III“ е по график

Линеен парк с много зеленина

 

Ремонтът на трамвайното трасе на бул. „Цар Борис III“ върви по график. Кметът на София Йорданка Фандъкова заедно със зам.-кмета Ангел Джоргов инспектираха дейностите в района на площад „Македония“ и обясниха, че времето е малко непостоянно, но забавяния няма, защото всичко се извършва в срок.

Започна монтирането на релсите в участъка от площада до Руски паметник. Там ще има линеен парк с по-малко паркоместа, но с много зеленина и с пейки за отдих.

„Целият участък в района на площад „Македония“ ще се превърне в линеен парк, със зелени трамвайни линии и места за паркиране по проект на френско проектантско бюро. Обособяват се и три ленти за движение. През април следващата година трамваят от Съдебната палата до „Бъкстон“ трябва да бъде пуснат и да започне работа в следващия участък от „Бъкстон“ до „Княжево“, информира Фандъкова.

„Всеки ден се взимат проби от всички възможни материали от основата, от бетона, за да се следи качеството. Материалите се изследват в няколко независими, акредитирани лаборатории“, каза столичният кмет.