Назад

Ремонт блокира бул. „България" от 30 юни

24.06.2019 г., стр. 8

РЕКОНСТРУКЦИЯТА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ДО 15 СЕПТЕМВРИ

МАРИЯ НИНОВА

На 30 юни започва ремонта на столичния бул. „България" Е! отсечката от „Иван Гешов" до „Черни връх", съобщиха от „Московска" 33 пред „Монитор". Движението няма да бъде изцяло спирано, а пътните платна ще бвдт затваряни поетапно.

От кметството очакват реконструкцията да приключи най-кьсно за първия учебен ден. Оттам обясниха, че са избрали именно юли и август за ремонта на ключовия булевард, защото тогава столицата е по-празна. Миналото лято бе ремонтиран бул. „България" между „Иван Гешов" и „Гоце Делчев".

В столицата през лятото ще бъдат ремонтирани още над 10 големи улици. В края на миналия месец започна реконструкцията на бул. „Президент Линкълн" в „Овча купел". В квартала се очаква да стартира и разширението на бул. „Монтевидео" веднага след като приключат строителните дейности по третия лъч на метрото. Предвижда се реконструкция на тунела на бул. „Александър Малинов" и Южната дъга в район „Младост". Общината е готова и с проект за ремонт на участъка по Източната тангента, който свързва бул. „Владимир Вазов" със Северната тангента, но заради отчуждителни процедури все още не са започнали дейности. В момента се проектира и ремонта на бул. „Скобелов", който включва и реконструкция на тунела при НДК, след което ще бъде пусната обществена поръчка за избор на изпълнител.

Ремонтират се бул. „Искърско шосе", моста наул. „Черковна" и ул. „Каменоделска", където се реконструира трамвайното трасе, разширява се ул. „Филип Кутев" в „Лозенец", а по ул. „Сребърна" се изгражда главен колектор.