Назад

Разширяват зелената зона в „Иван Вазов” и „Яворов”


16.10.2020 г., с.7

 

Разширяват зелената зона в „Иван Вазов” и „Яворов”

 

Зелената зона за паркиране в София ще обхване и кварталите „Иван Вазов“ и „Яворов“ (в отсечката между Румънското посолство и ул. „Людмил Стоянов).

Това съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков във Фейсбук, като увери, че разширението на зоната среща подкрепа на съветниците от ГЕРБ-СДС, Демократична България и „Патриоти за София“. Това е станало ясно по време на свикана от Герджиков консултация по темата с представители на всички политически групи в СОС.

„В същото време други предложения като разширяването на синя зона и увеличаване на работното време на платените зони към този момент не срещат подкрепа от всички политически групи в СОС. Сред изложените мотиви за това са, че заради COVID кризата не са проведени достатъчно обществени обсъждания, както и че това би затруднило допълнително гражданите в сложната епидемична обстановка“, обясни Герджиков. „Предстои редакция на предложените промени и обсъждането им в комисията по транспорт и безопасност на движението. Надявам се, че този консенсус ще бъде потвърден по време на дебатите в комисиите, както и на заседанието на СОС на 12.11.2020 г., когато те трябва да се гласуват“, посочи още председателят на Общинския съвет.