Назад

Разширяват Френската гимназия


 14.08.2020 г., с. 6

 

ИЗГРАЖДАТ И ФИЗКУЛТУРЕН САЛОН

Разширяват Френската гимназия

Започна разширението на 9-а Френска гимназия в София, което включва нов физкултурен салон, учебен корпус за 11 класни стаи, както и цялостна енергийна ефективност на съществуващата сграда, съобщиха от „Московска“ 33.

„Разширението на Френската гимназия не е само нова инфраструктура, а място, където младите хора ще учат, спортуват и ще имат възможност да развиват своите таланти и умения“, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на началото на строителството на обекта.

„Първоначалната идея бе да направим спортна зала, защото 9-а Френска гимназия бе едно от десетте училища, които като заместник-кмет заварих без физкултурен салон, но тя прерасна в проект за разширение на гимназията и възможност да направим по-добри условия за учене на децата и работа на учителите, в място, където младите хора, постигнали успех да учат в една от най-добрите гимназии в града, ще могат да се развиват“, обясни Фандъкова.

През следващото лято ще започне и изпълнение на енергийна ефективност на цялата съществуваща сграда, обновяване на отоплителната инсталация, ел. инсталацията и осветлението, което ще допринесе за спестяване на средства, които да останат за училището.

Разширението на сградата ще позволи на гимназията да премине на едносменен режим на работа.