Назад

Пускат парното в София от утре

27.10.2020 г., с. 8

 

ОТ УТРЕ

Пускат парното в София

 

„Топлофикация София“ ЕАД започва от утре (28 октомври) общото включване на отоплението в столицата. Постепенно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради във всички райони и накрая административните сгради и стопанските потребители.

От дружеството напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма -топлинен счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението абонатите да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

„Топлофикация София“ ЕАД дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата по-късно, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.