Назад

Прокуратурата проверява кучетата, убили любимеца на Прокопиев

23.04.2020 г., стр. 7

Проверка по сигнал за отглеждане на агресивни кучета в двора на бившата къпалия „Мария Луиза" се извършва под надзора на Софийската районна прокуратура.

Преписката е образувана по материали, изпратени от 01 РУ на СДВР, след жалба от страна на Галя Прокопиева, съпруга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. Тя е потърсила съдействие от органите на МВР с твърдението, че докато разхождала в Борисовата градина отвързаното куче на разградския бос порода бордър коли, била нападната от две агресивни кучета, които излезли откъм къпалнята „Мария Луиза".

Установено е, че по време на разходката любимецът на Прокопев е влязъл в двора на някогашния плувен комплекс и там е нападнат от две други кучета порода кане корсо, съобщиха от прокуратурата. По преписката е постановено извършването на проверка, която да установи нарушена ли е целостта на оградното съоръжение, а на собственика на двете кучета е разпоредено да предостави документи за регистрация на животните.

Предстои да бъдат снети обяснения и от всички запознати със случая лица, сред които управителят на басейн „Мария Луиза", както и представители на общинското предприятие „Екоравновесие".