Назад

Продължава ремонтът на клетките на маймуните

14.05.2020 г., с. 7

Продължава ремонтът на клетките на маймуните

Бели тигри радват посетителите на зоопарка

От днес столичани могат да водят децата си да гледат животните

 

Бенгалски тигри ще могат да видят още днес посетителите на столичния зоопарк, който след карантината отваря врати. Големите котки са бели със сини очи.  Досега в София не е имало Залите      подобни животни. Тигрите са затворени брат и сестра и са на година и половина. Идват от зоопарк в Унгария, съобщи пред „Труд“ Ирина Сахатчиева, която отговаря за връзките с обществеността в зоологическата градина.

От нея научихме, че все още малките посетители в зоологическата градина няма да могат да се радват на едни от най-любопитните обитатели -маймуните, тъй като ремонтът на клетките им продългжава.

Няма проблем обаче да се гледа дълго друг любопитен екземпляр - бърнестата мечка, която обича да се препича на слънце. От виртуалните разходки, които ежедневно излъчваха в интернет хората от зоопарка стана ясно, че тази мецана всяка сутрин закусва със специална супа, а храната й трябва да съдържа мравчена киселина, тъй като в нормална среда тя обича да си похапва термити. Пак от виртуалните разходки стана ясно, че шефът на зоопарка Добромир Бориславов, който е ланд-шафтен архитект използва карантината, за да засади баобаб и други екзотични растения в зоологическата градина, за да доближи средата на животните до естествените им условия на живот.

Престоят на посетители в зоопарка е до 18 ч. при спазване на дистанция, както при закупуването на билетите, така и при посещението в градината.

Залите „Големи котки, терариум и аквариум“ и Зала „Гиганти“ ще са затворени за посетители до второ нареждане.

Пейките и детските площадки в зоопарка не могат да се ползват.

Единият от бенгалските тигри, които все още нямат имена, се адаптира по-бързо и вече не се притеснява да се разхожда навън, обясниха от зоопарка.