Назад

Предпролетно обновяване на спортни площадки и тротоари


10.03.2021 г., с.
9

 

Предпролетно обновяване на спортни площадки и тротоари

Започнаха ремонтите по кварталите

Почистват гранитни бордюри и павета, запазва се архитектурният облик

 

Кметовете на отделните райони в София започнаха предпролетните ремонти на съоръжения. В район „Красно село“ вече е в ход подмяната на спортните площадки и смяната на футболни врати и кошове.

Това не е правено повече от 20 години. Децата и младежите заслужават тази подмяна, съобщи в социалната мрежа кметът на „Красно село“ Росина Станиславова.

Администрацията на района е била сезирана от активни граждани от квартал „Лагера“. Заради това подмяната на футболните врати и кошове по площадките започна именно от там. Ще има подобни действия и в другите квартали.

Междувременно в Район „Оборище“ започна ремонт на най-проблемните тротоари. Ще бъдат сменени настилките по улица „Русалка“, в момента се реновира участъка между улица „Мърфи“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Ще бъде съхранен автентичен облик на района, което предполага запазване на съществуващите в момента настилки - павета, гранитни бордюри и други елементи на градската среда. Там, където са налични гранитни бордюри, се предвижда същите да бъдат демонтирани, почистени и възстановени на местата си при спазване на изискванията за линейност и наклони в съответния ремонтиран участък.

В район „Надежда“ вече монтирано е ново улично осветление с LED осветителни тела в два участъка. Подменени са и амортизирани съоръжения на улично осветление в ж.к. „Надежда 2“, в участъка на улиците „8-ми март“, „Света Петка Търновска“ и „Митрополит Авксентий Велешки“.

В инвестиционната програма до края на 2021 година там е заложено още подновяване на осветителни тела на бул. „Ломско шосе“, в участъка от улица „Хан Кубрат“ до улица „Бели Дунав“.