Назад

Правят зона за шейни на Витоша


21.01.2021 г., с. 20

 

ИНИЦИАТИВА

Правят зона за шейни на Витоша

 

Първата на Витоша обособена зона за спускане с шейни ще бъде открита по инициатива на „София -европейска столица на спорта" тази събота, 23 януари, в рамките на „Витоша зимен фест" 2021.Традиционниятвече снежен празник край хижа „Алеко" ще постави начало на богата програма от активности. Фестивалът бе иницииран от „София - европейска столица на спорта" и се провежда за шеста поредна зима като продължение на Световния ден на снега.

Специализираната зона за спускане с шейни ще бъде открита със семейна надпревара. Мястото е малко над хижа „Алеко", на 250 м встрани, до стария ски-влек „Боби".

Организаторите са оградили и почистили от храсти и неравности обособения район и очакват желаещите да направят първи спускания.

Състезанията с шейни ще бьдат на семеен принцип с елиминации по паралелни трасета с изискване за участие на дете и родител/роднина.

Записванията са от 10.00 до 10.45 ч. в деня на фестивала. Участието е със собствени шейни и екипировки, като надпреварите ще започнат в 11.00 ч. по 150-метрово трасе, а в 11.45 ч. ще се състои кратко откриване на новата зона.