Назад

Посланик Мустафа откри дигитална тийнлаборатория в столицата


25.02.2021 г., с. 3

 

Изрази подкрепата на САЩ за свободните и независими медии

 

Дигитална лаборатория за тийнейджъри е новата инициатива на Столичната община, която ще види бял свят с подкрепата на Американското посолство у нас. На откриването бяха посланикът на САЩ Херо Мустафа и зам .-кметът по култура и образование доц. д-р Тодор Чобанов, както и Ваня Кастрева - началник РУО-София. Кметът на Район "Средец" Трайчо Трайков също присъства на събитието.

Дигиталната лаборатория е дарение от Американското посолство и ще се помещава в Столичната библиотека.

Самата Херо Мустафа заяви, че проектът е много близък до сърцето й, защото Столичната библиотека е първото място, което тя е посетила, идвайки в България.

Америка е направила и голямо дарение от книги. Тя се надява новото място за тийнейджъри да стимулира всички да четат и да научат повече за литературата на САЩ. Мустафа подчерта, че от2000 г. се изгражда това силно партньорство със Столичната библиотека. Тя посочи, че американски центрове от същия тип има в Пловдив, Велико Търново и Варна.

Междувременно Херо Мустафа се срещна с журналиста Димитър Кенаров, за да изрази още веднъж подкрепата на Съединените щати за свободните и независими медии като важна част от добре функциониращата демокрация. Това съобщиха от US посолството във Фейсбук. "Посолството на САЩ приветства и подкрепя българските журналисти - благодарим ви за всичко, което правите", написаха от мисията.