Назад

Почина дългогодишният директор на Столичния инспекторат Веска Георгиева


06.07.2021 г., с. 5

 

IN MEMОRIAM

Почина дългогодишният директор на Столичния инспекторат Веска Георгиева

 

На 68-годишна възраст почина дългогодишният директор на Столичния инспекторат Веска Георгиева. За кончината й потвърдиха от СИ пред „Монитор" като уточниха, че случилото се е внезапно.

Тя ръководи инспектората от 2008 година.

„Повече от 13 години тя бе отдадена в работа за реда и просперитета на нашата столица. С нестихващ ентусиазъм и заразяваща енергия за всичко, така я определят хилядите хора, които са имали контакт с нея. Ръководител и колега, съпричастна във всяко начинание и изпълнена с доверие към екипа си. Никога не се отказваше да свърши работата докрай и да вярва в доброто! Раздаваше се за хората и почиташе християнските ценности! Ще я помним с това, че когато човек иска да постигне нещо, винаги намира начин! Поклон пред светлата й памет!", се казва в съобщение на инспектората.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати съболезнователно писмо до семейството и близките на Георгиева. В писмото се казва: „Веска Георгиева ще остане в спомените ни с професионализма и отговорността си, а в сърцата ни - със своята човечност, чувство за справедливост и съпричастност. Като директор на Столичния инспекторат тя беше едновременно изключително добър ръководител и експерт, човек, който с авторитет, знания и такт направлява работата на инспекторите, изисква, но и подкрепя екипа си и стои зад неговите действия и решения. Ще ни липсват нейната сърдечност и прямота. Светла да е паметта й."

Екипът на в. „Монитор" изказва най-искрени съболезнования на близките и приятелите на Веска Георгиева.