Назад

По програма “СОФИЯ ИЗБИРА” на кмета Йорданка Фандъкова набират училища кандидати за „София избира децата“


13.04.2021 г., с. 9

 

По програма “СОФИЯ ИЗБИРА” на кмета Йорданка Фандъкова

Набират училища кандидати за „София избира децата“

Зам.-кметове и автори представиха идеята

Целта е цялостен процес за подобряване на средата на учениците

 

Започна набиране на кандидатури по проекта “София избира децата”, чиято цел е модернизиране на училищните тоалетни в столични училища. На сайта на Столична община https://www.sofia.bg/sofia-izbira директорите на училища могат да се запознаят с полезна информация за етапи и срокове на изпълнение.

Проектът е част от програма “София избира” - инициатива, създадена по идея на кмета София Йорданка Фандъкова. Тя трябва да подобри градската среда чрез предложени от гражданите и избрани от тях с гласуване проекти. Бюджетът є е 1 500 000 лв. за 2021 г.

Началото на изпълнението на проекта за модерни училищни тоалетни, който спечели при гласуването на гражданите по програмата, представиха зам.-кметовете по строителство инж. Ангел Джоргов и по дигитализация Генчо Керезов и авторите на идеята “София избира децата” Ивелина Иванова и Деница Шилигарска.

“София избира децата” е ориентиран към създаването на съвременни училищни тоалетни, както и за създаване на цялостен процес за подобряване на средата за децата, особено за най-малките ученици - от предучилищна възраст до 7. клас, каза инж. Ангел Джоргов. Проектът цели създаване на съвременна санитарна среда, която да ползват учениците, посочи също инж. Джоргов.

По думите на зам.-кметът Керезов Програмата “София Избира” е предизвикала висок интерес, както откъм проектни предложения, така и откъм гласуване. “Проектът, който спечели най-много гласове, има висока социална значимост”, посочи Керезов.

По думите на Ивелина Иванова и Деница Шилигарска крайната цел не е за смяна на едни плочки с други, а за устойчиво навлизане на добри архитектурни решения в училищните сгради.

Снимка на две колони - Зам.-кметовете Ангел Джоргов и Генчо Керезов, заедно с авторите на идеята “София избира децата” Ивелина Иванова и Деница Шилигарска, представиха какво ще се прави по проекта.