Назад

Паркът на Военна академия става Бродуей


22.06.2021 г., с. 9

 

Под купола на "Ларгото" аплодират „Пътуване из България"

Паркът на Военна академия става Бродуей

Софийският духов оркестър празнува в кино „Кабана"

"Борисовата градина" отваря сцена за джаз фестивал

 

На 25 юни в парка на Военната академия „Г. С. Раковски" започва първият „Софийски фестивал на Музикалния театър", организиран от Музикалния театър с подкрепата на Столична община. Откриването е от 20,00 часа с концерт-спектакъла „Една вечер с хитовете на Бродуей". Звездите на Музикалния театър ще изпълнят популярни мелодии от хитовите мюзикъли: „Кабаре", „Котки", „Чикаго", „Фантомът на операта", „Мис Сайгон", „Сънсет булевард", „Исус Христос суперзвезда" и „Магьосникът от Оз". Спектаклите ще се играят на специално построена фестивална сцена в Парка на Военната академия.

Още сцени на открито са организирани от Столична община и Музикалния театър. На 22 юни от 21,00 ч. комедийният спектакъл „Гласове под наем" ще играе пред публиката в парк-театър „Борисова градина". А от 23 юни от Народния театър „Иван Вазов" започва Литературен маршрут на Лора Шумкова, част от инициативата на Фондация „Прочети София". Четенията ще се случват в домовете на известните писатели в София. Под купола на "Ларгото" също ще има поредица от събития, а кулминацията е на 26 юни от 20,30 часа, когато ще започне музикалният фолклорен спектакъл „Пътуване из България".

В неделния ден от 18,00 ч. в кино „Кабана" ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър. Диригенти ще са Юли Дамянов и Васил Делиев, а в програмата са включени произведения на Антонин Дворжак, Шарл Гуно, Едвард Григ, Скот Джоплин и др. Концертът е част от празничните прояви, с които Софийският духов оркестър отбелязва своята 70-годишнина.

Пак на 27 юни, но от 11 часа на Лятната естрада в "Борисовата градина" ще се съберат феновете на джаза, защото започва колоритният фестивал „Един джаз ден", обединяващ малки и големи артист-изпълнители и утвърдени родни джаз музиканти.