Назад

Отвори врати първият аквапарк в София


17.06.2020 г., с. 4

Отвори врати първият аквапарк в София

Плуваме в минерална вода за 9 лева

Фандъкова: Искаха да откраднат имота, спечелихме всички дела

 

9 лева струва ползването на закрития басейн с минерална вода в първия аквапарк на София, който отвори врати вчера в парк „Възраждане“.

Готови са и петте външни басейна с водни пързалки и спа зоната, които също се очаква да заработят скоро. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която вчера провери на място готовността на съоръженията да приемат посетители.

Сондаж

Басейните използват минералната вода от сондажа „Баталова воденица“. От западната страна на комплекса са изградени и чешми за наливане на минерална вода. Те ще се ползват свободно от гражданите веднага щом приключи процедурата от Министерството на околната среда и водите.

С новата паркова част площта на парк „Възраждане“ вече е 75 дка.

„За всеки от имотите в парка водихме дълги съдебни дела, тъй като в миналото са били приготвени да бъдат буквално откраднати. Миналата седмица спечелихме на последна инстанция делото за последния имот, който също присъединяваме към територията на комплекса“, разкри още Фандъкова.

Намаления

По случай откриването първите 100 посетители, които закупят едномесечна карта, ще получат 20% отстъпка, а първите 100 тримесечни карти ще са с 30% отстъпка. Цените за басейна са съпоставими с тези в държавните басейни, като може да се ползва отстъпка за деца и възрастни, съобщи още кметът на столицата.