Назад

Първо включват отоплението на болници, училища и детски градини

27.10.2020 г., с. 15

 

ОТВОРЕТЕ ВЕНТИЛИТЕ НА МАКС

Пускат парното в София от утре

Първо включват отоплението на болници, училища и детски градини

 

„Топлофикация София“ започва да пуска на парното в столицата от утре, 28 октомври.

Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравните заведения, след което жилищните сгради във всички райони и накрая административните и стопанските потребители, съобщиха от дружеството. Това означава, че до края на седмицата битовите абонати в целия град трябва вече да имат парно.

Препоръки

От „Топлофикация“ напомнят на потребителите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.

„Важно е преди пуска нето на отоплението клиентите да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил“, посочват от „Топлофикация“.

Отлагане

Абонатите, които поради някакви причини искат отоплението в сградата им да бъде включено на по-късен етап, могат да подадат заявление за това в обслужващия ги топлорайон. То обаче трябва да е придружено с подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за въпроси, свързани с топлоподаването, клиентите могат да се свържат с колцентъра на „Топлофикация“ на тел, 0700 11 111, както и да изпратят запитване във фейсбук страницата на дружеството или на е-майл: inf_r@toplo.bg и info_r@toplo.bg.