Назад

Отварят ремонтираната отсечка на бул. „България“

На 12 септември

Отварят ремонтираната отсечка на бул. „България“

Приключват асфалтовите работи в участък от южното пътно платно на бул. „Тодор Каблешков“ и от 5 септември ще бъде отворена за движение ул. „Златните мостове“, която излиза на бул. „Тодор Каблешков“.

На кръстовището е поставена светофарна уредба за регулиране на движението. Улицата ще бъде двупосочна и осигурява още един вход-изход към кв. „Манастирски ливади“ - изток.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на обекта и възложи да се обособи алея за пешеходци по ул.“Златните мостове“.

Разширението на бул. “Тодор Каблешков“ се изпълнява в два участъка от южната страна на булеварда: от бул. „България“ до ул. „Боянски водопад“ и от ул. „Боянски водопад до ул. „Деян Белишки“.

До ул. „Боянски водопад“ приключват асфалтовите работи по основното платно и се изпълняват зауствания към малките улици. Изпълняват се довършителни дейности по изграждане на тротоарите, велоалеята и интегрираните отводнителни бордюри. В участъка от ул. „Боянски водопад“ до ул. „Деян Белишки“ се изгражда канализация и водопровод и се изпълняват дейности по пътната конструкция.

По настояване на кмета Фандъкова организацията по работата в следващия етап на бул. “Тодор Каблешков“ е съобразена с отварянето на движението по последния етап от ремонта на бул. „България“.

Предвижда се на 12 септември при благоприятно време да бъде отворено за движение пътното платно на бул. „България“ и кръстовището с бул. „Тодор Каблешков“. След като се отвори за движение кръстовището бул. „България“ - бул. „Тодор Каблешков“ започва изграждане на канализация по ул. „Боянски водопад“ и тя ще бъде затворена за пътни превозни средства.

С цел осигуряване на още един вход-изход от квартал „Манастирски ливади - изток“ ще се осигури преминаване по ул. „Костенски водопад“ в квартала. Работи се по последния участък на бул. „България“ от Околовръстен път до „Тодор Каблешков“, където е изпълнена хидроизолация над пешеходните подлези и цялостно се подменя пътната настилка.

В момента се полага биндер в този участък. Положена е метална мрежа с цел заздравяване. Ще продължи работата по ремонта на тротоарните настилки и изграждането на велоалея до тротоарите на бул. „България“. Преди това бяха ремонтирани в двете посоки участъците на бул. „България“ от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Тодор Каблешков“, както и от „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока Витоша и от Околовръстен път до моста на р. Боянска.