Назад

Отпушват Южната дъга

21.08.2020 г., с. 8

 

Отпушват Южната дъга

Ремонтът на отсечката започна през юни

 

На 10 септември ще бъде отворена отсечката между пътните възли „Горубляне“ и „Младост“ на "Столичния околовръстен път". Обновяването и разширението на трасето започна в средата на юни, като се построи нов надлез при 40-ти километър на шосето на мястото на стария. Двулентовият път от бул. „Цариградско шосе“ към „Младост“ се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици, 2 локални платна и тротоари.

Построено е и ново съоръжение над река Кална. В момента се изграждат пътните възли „Горубляне“ и „Младост“. Положена е пътна основа и бордюри на директното трасе. Изградени са 80% от мрежите от инженерната инфраструктура. В момента се полагат долните пластове на асфалтовата настилка на южния локал в посока магистрала „Тракия“.

Отсечката се изгражда от една от компаниите с най-голям опит в строителния бранш „ГБС - инфраструктурно строителство“. С новото трасе на "Софийския околовръстен път" ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“, ще се улесни транзитния трафик от магистрала „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.