Назад

Отпушват столичния бул. „Тодор Каблешков”

16.11.2020 г., с. 6

 

Отпушват столичния бул. „Тодор Каблешков”

 

Изцяло пуснато ще бъде от днес движението по новоизграденото южно пътно платно на бул. "Тодор Каблешков" от бул. “България“ до ул. “Д. Белишки“, съобщиха от Столична община.

Движението ще бъде еднопосочно и ще се извършва в две пътни платна. Възстановява се и еднопосочното движение в северното платно към бул. "България". Изградени са нов водопровод, канализация, електро- и телекомуникации, както и мрежи за газификация и топлофикация. Монтирано е улично осветление и са засадени 86 броя фиданки явори.

Продължават строителните работи по тротоарите.

Възстановява се движението на градския транспорт в района, след като са извършени 72-часови проби на контактно-кабелната мрежа за тролейбусни линии № 7 и № 8. От днес се възстановяват автобусни линии 73, 74, 76 и 204. Възстановяват се и временно закритите спирки.

Бул. ‘Тодор Каблешков“ е част от вътрешния градски ринг. Разширението му е важно за извеждането на трафика от центъра на града. След реконструкцията и разширението булевардът ще е с две пътни платна за движение, тротоари и велоалеи. Резервира се и ивица за изграждане на трамвайно движение по средата, посочиха от кметството.