Назад

Отпушват булевардите „Монтевидео” и „Асен Йорданов”

14.09.2020 г., с. 5

 

Отпушват булевардите „Монтевидео” и „Асен Йорданов”

Следващият уикенд тръгва ремонтът на ул. „Н. Коперник” в столицата

 

На 15 септември възстановяваме движението по бул. „Монтевидео“ и бул. „Асен Йорданов“ съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук вчера. През тази година завърши последният участък от разширението на „Монтевидео“, който прави връзка с новата метростанция в район „Овча купел“. Обновеният участък включва ремонт на подземната инженерна инфраструктура - водопровод, канал и електросистеми. Пътното платно ще има по две ленти за движение в посока, велоалея и тротоари. Изградено е и ново улично осветление. Фандъкова припомни, че до новата метроспирка ще бъде изграден паркинг за 270 автомобила.

На булевард “Асен Йорданов“ автомобилното движение ще бъде пуснато за първия учебен ден, но ще продължи работата по трамвайното трасе, заради което остава стеснението при улица „Иван Димитров - Куклата“. „Със завършване на този ремонт и по предложение на кмета на район „Слатина“ от следващия уикенд ще започнем ремонт на участък от улица „Н. Коперник“, съобщи още Фандъкова.

Движението по столичния булевард „България“ пък бе отпушено в събота, но продължава работата по новия участък на бул. „Тодор Каблешков“. Изграждането му наложи да се затвори улица „Боянски водопад“ до 9 октомври. Още миналата седмица от кметството обясниха, че е възложена специална организация на движението за кв. „Манастирски ливади“. За да се осигури достъпът до квартала между ул. „Луи Айер“ и ул. „Златните мостове“, е отворена ул. „Костенски водопад“. Откъм бул. „Тодор Каблешков“ са предвидени три входа към квартала и два откъм бул. „България“ - ул. „Флора“ и ул. „Васил Стефанов“. „Изграждането на бул. “Тодор Каблешков“ е ключово за изпълнението на третия градски ринг. С него се изпълняват изцяло нови канализация, водопровод, улично осветление и пътна конструкция. Обособява се и велотрасе, което се свързва в мрежа с това по бул. “България“, припомнят от кметството. Оттам отбелязват, че в момента се работи по проекта за продължението на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до ул. „Емилиян Станев“.