Назад

Отново театър в парка на Военна академия


14.05.2021 г., с. 25

 

Отново театър в парка на Военна академия

 

Сцената в парка на Военната академия, едно от най-магичните места 6 столицата, където може да се случва театър, за 11-а поредна година се отваря за моно-спектакли и малки театрални форми. Фестивалът „София моно“ си има вярна публика, която предпочита в топлото време да съчетава изкуството с присъствие сред природата на парка, от години традиционно отворен за разходка на столичани. Шестотин места очакват зрителите тази година с 3 премиери, първата сред които е на третата от поредицата на актьора Камен Донев (започнала преди 14 г.) - „Възгледите на един учител“. След тези ... за народното творчество и ... за всеобщата просвета, предстои .Лекция 3“: „Възгледите на един учител за словото“ (2 юни, а актьорът има спектакли и на 10 и 13 юни).

Между 1 и 22 юни ще бъдат представени 16 спектакъла, сред които премиерата на спектакъла „Наживо“ на Александра Сърчаджиева (15 юни) по текст на Яня Борисова с режисьор Димитър Коцев-Шошо. Това е биографична пиеса за най-трудните и най-хубавите мигове в живота на актрисата от Сатирата, някои неизвестни и за близките й.

Третата премиера е „Мистериите на траките“ на Драматичен театър Любомир Кабакчиев“-Казанлък (16 юни).

Спектаклите започват от 21.00 ч., а детските спектакли са от 19.00 и от 18.00 ч. На първи юни детският спектакъл е безплатен, фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община. А във фейсбук се намира и програмата.