Назад

Откриват обновена забавачка в “Изгрев“


03.06.2021 г., с. 6

 

Откриват обновена забавачка в “Изгрев“

 

До края на юни детската градина ДГ №30 „Радецки“ в район „Изгрев“ ще започне да работи с приетите деца.

Това обяви по време на проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова, зам,-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов заедно с кмета на „Изгрев“ д-р Делян Георгиев, съобщиха от "Московска" 33.

Детската градина е преизградена наново, конструктивно укрепена и са изпълнени мерки за енергийна ефективност. В нея ще има 8 групи - 6 градински и 2 яслени. Общата стойност на инвестицията е 2,4 млн. лв., като средствата са осигурени от инвестиционната програма на Столичната община. Сградата на детската градина е построена през 1976 г. като комплекс от 8 едноетажни и двуетажни сгради с етернитови плоскости, които не отговарят на съвременните изисквания.

През другата седмица районната администрация ще обяви процедури за избор на изпълнител за нови три сгради за разширения на детски градини, каза кметът на район „Изгрев“. По думите му се предвижда да бъдат изградени разширения към съществуващи детски градини - нов корпус към 30 Д Г, сграда за 2 групи към 49 ДГ и сграда за 2 групи към 23 ДГ. По време на строителните дейности ще бъде подменен и водопровод на 49 ДГ и 23 ДГ, посочи Делян Георгиев. Кметът Фандъкова настоя районната администрация да организира провеждането на процедурите за новите сгради максимално бързо, за да започне изграждането на обектите.