Назад

От началото на годината от приютите в София над 1000 кучета са осиновени, някои с нов дом в Германия

20.11.2020 г., с. 6

 

ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА ОТ ПРИЮТИТЕ В СОФИЯ

Над 1000 кучета са осиновени, някои с нов дом в Германия

 

От началото на годината до края на октомври 1052 кучета са осиновени от общинските приюти в София, съобщиха от кметството. 176 от тях намериха нов дом в Германия благодарение на споразумението за сътрудничество между Столична община и германската неправителствена организация „Щройнерхилфе Булгариен“. Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в с. Горни Богров, къдетоса настанени кучета над 1 година, или в приютите кв. „Слатина“ и кв. „Сеславци“, ако иска да осинови пале.

От екипа на „Екоравновесие“ отчитат също, че за десетте месеца на годината кастрираните кучета са 1857, в общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 291 , по кампанията за кастрация на дворни кучета са кастрирани 335 кучета.

Кампанията за кастрация на дворни кучета продължава. Стопаните на домашни дворни кучета могат да ги кастрират безплатно, да ги регистрират, обезпаразитят, ваксинират и да им поставят микрочип. Всеки стопанин може да заяви желание за кастрация на кучето си през интернет страницата на ОП „Екоравновесие“ или на телефоните на предприятието 02/931 -41 -60; 931 -41 -64. В рамките на кампанията се предлага възможност за безплатно транспортиране на домашните кучета от и до дома след проведените интервенции. Всички кастрирани кучета са освободени от годишна такса, която за територията на столицата е в размер на 24 лева.