Назад

От 4 януари Зелената зона набъбва с 1970 места в „Яворов“ и „Иван Вазов“


17.12.2020 г., с. 6

 

От 4 януари Зелената зона набъбва с 1970 места в „Яворов“ и „Иван Вазов“

Започна приемът за документи за винетни стикери

 

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) приема документи както на място, така и онлайн за издаването на винетни стикери на живеещите в районите „Триадица“ и „Слатина“, които искат да паркират в новите части на зелена зона, които влизат в сила от 4 януари, съобщиха от дружеството.

Платеното паркиране в кварталите "Яворов“ и „Иван Вазов“ ще набъбнес 1090 места.

В „Иван Вазов“ то ще се разшири с 880 места на територията, оградена от ул. „Бяла черква“ и булевардите „П. Ю. Тодоров“, „България“ и „П. Каравелов“. Други 210 места пък ще бъдат разкрити в „Яворов“. Те ще се намират в карето между булевардите „Цариградско шосе“, „М. Еминеску“, „Шипченски проход“ и ул. „Акад. Людмил Стоянов“.

От ЦГМ препоръчват на гражданите да не чакат последния момент за получаване на стикери. Част от условията за одобрение при издаване на стикер са: Жилището да се използва само за жилищни нужди, кандидатът да е с постоянен адрес на него и това да е отразено в личните му документи, както и адресът му да съвпада с този, който е и в свидетелството за МПС.

Заплащането на винетния стикер става единствено и само след получено одобрение. Плаща се или на място в офис на ЦГМ, или по банков път, припомнят от Центъра за градска мобилност.